زنگ گوش می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد، هرچند عوارض آن برروی افراد متفاوت است، اما شما ممکن است در صورت زنگ گوش دچار مشکلاتی همچون خستگی، استرس، مشکلات خواب، مشکل در تمرکز، مشکلات حافظه، افسردگی، اضطراب و نگرانی گردد.
زنگ گوش چگونه درمان میشود؟
اگر زنگ گوش بدلیل مشکلی دیگر باشد، پزشک با درمان آن مشکل به بهبود زنگ گوش هم کمک میکند و معمولا با درمان مشکل دیگر وزوز گوش هم حل میشود. این درمان ها شامل خالی کردن واکس گوش، درمان مشکلات قلبی عروقی و یا تغییر دارویی باشد. الته در بیشتر مواقع دلیل اصلی زنگ گوش پیدا نمیشود، در ابن شرابط پزشک از روش های دیگری استفاده میکند. این روش ها شامل استفاده از ماشین های نویز سفید (White noise machines)، استفاده از سمعکو ماسک های صدا (چیزی شبیه سمعک که درون گوش قرار میگیرد) میشوند.
درمان خانگی زنگ گوش:
برای خیلی از افراد اتخاذ روش های زیر میتواند به کاهش وزوز و یا افزایش تحمل این صداها کمک کند. این روش ها شامل:
تا آنجا که میتوانید از عواملیکه باعث شروع وزوز گوش در شما و یا افزایش شدت آن میشود، دوری کنید. مثال های معمول این محرک ها شامل صداهای بلند، کافئین و نیکوتین میباشد.
استرس خود را مدیریت کنید، چراکه استرس میتواند باعث بدتر شدن وزوز گوش شود.
مصرف الکل را متوقف نمایید.
درمان زنگ گوش با طب جایگزین:
هرچند شواهد کافی برای موثر بودن طب جایگزین یا سنتی، برای درمان وزوز گوش وجود ندارد، اما موارد زیر ممکن است بتواند مفید باشد، این درمان ها شامل:
استفاده از طب سوزنی
خواب هیپنوتیزمی
جینکو (Ginkgo biloba)
مکمل های حاوی روی
ویتامین های گروه ب
پیشگیری از زنگ گوش:
بعضی از انواع زنگ گوش میتواند با روش هایی خاص پیشگیری شود. برای مثال عدم استفاده از گوش پاک کن یکی از این روش هاست، چراکه وقتی شما از گوش پاک کن استفاده میکنید، گوش پاک کن باعث فشرده شدن واکس گوش و فرو رفتن آن میشود، که این واکس های فشرده و فرو رفته در گذر زمان ممکن است باعث وزوز گوش شود. بعلاوه وزوز گوش با استفاده از گوش گیر و پوشاننده های گوش هنگام کار های پر سروصدا و یا قرار گرفتن در مکان های شلوغ در پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش مفید میباشد. حفظ سلامت قلب و عروق هم یکی دیگر از راههای پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش است.
منبع: راستینه