دکتر محسن نراقی در گفتگو ضمن اعلام این مطلب افزود: لوزه ها در حالت عادی جزو سیستم دفاعی بدن هستند و به همین دلیل است که در معبر ورود هوا و غذا قرار دارند.
رييس انجمن تحقيقات راينولوژي در خصوص مهم ترین علامت بزرگی غیر طبیعی لوزه سوم اظهار داشت: رشد غیر طبیعی لوزه سوم سوراخ های پشت بینی را تنگ کرده و موجب تنفس دهانی خواهد شد.
وی ادامه داد: وقتی تنفس مشکل پیدا کرد، ممکن است صدادار شود و خرخر در خواب نیز اضافه شود. گاهی این خرخر والدین را بیشتر نگران می کند در صورتی که حتی اگر خرخر هم وجود نداشته باشد، همین که تنفس از راه دهان صورت می گیرد، یک امر غیرطبیعی است. علاوه بر این مشکل چون لوزه سوم سوراخ های پشت بینی را می بندد، ترشح از بینی هم ممکن است بوجود آید.
نراقی یک علامت مهم دیگر در این کودکان را تو دماغی شدن صدایشان دانست و تصریح کرد: تغییرات دیگری هم در این افراد ایجاد می شود. به طوری که در دراز مدت قیافه این کودکان به طوری تغییر می کند که در اصطلاح پزشکی به آنها قیافه لوزه سومی یا آدنوئید فیس می گویند.
وی یادآور شد: چهره کودکان گویای مشکلات مزمن آن هاست به قدری که ما وقتی به آنها نگاه می کنیم، تا حدی زیادی به شدت مشکلشان پی می بریم. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که دهان این کودکان همیشه باز است تأکید کرد: لب های بالای آنها به طرف بالا برگشته و موجب نمایان شدن دندان های جلویی شده و گاهی هم کبودی زیر چشم نیز دیده می شود.
تشخیص لوزه سوم
وی با اشاره به این که تشخیص این اختلال خیلی مهم است اما در بسیاری از موارد با سایر بیماری ها اشتباه گرفته می شود گفت: علائم بزرگی لوزه سوم گرفتگی بینی و ترشحات آن است. همچنین برای نمونه کودکی هم که دچار عفونت های سینوسی مزمن است، مهم ترین علامتش گرفتگی و ترشح بینی است. این علائم در کودکی هم که دچار آلرژی مزمن است، دیده می شود. بنابراین ما نیاز داریم که برای افتراق این علائم اقدامات تشخیصی انجام دهیم. اولین قدم هم ساده است.
متخصص گوش و حلق و بینی ادامه داد: در بچه های با سن خیلی کم مثلا زیر سه سال ممکن است برای تشخیص از روش های تصویربرداری استفاده شود. ولی در کودکان با سن بالاتر که همکاری خوبی دارند، بررسی های دقیقتر با معاینه آندوسکوپی انجام می شود.
منبع: شفا آنلاین